Zalf & Papaver

  • en 6 andere data
  • Theater & Congres Orpheus
  • Theater, dans & cabaret
Zalf & Papaver

De onthullende muziektheatervoorstelling Zalf & Papaver zet een verborgen Apeldoorns verhaal vol in de spotlight.

ALARM! In de Zwitsalfabriek is een ongeluk gebeurd. Een journalist van de regionale omroep komt verhaal halen, maar treft een gesloten gemeenschap aan. Voorman Gé wil zich niet uitspreken over wat er precies is gebeurd. Wat schuilt er achter de fabrieksfaçade van zachte babyverzorgingsproducten?

De vrouwelijke fabrieksmedewerkers pakken dagelijks aan de lopende band fris ruikende zalven in, terwijl hun mannelijke collega’s achter gesloten deuren verdwijnen. Totdat Lena’s nieuwsgierigheid de overhand neemt en ze – vermomd als man – binnendringt op de chemische afdeling. De verborgen papaveroase die ze hier aantreft, voert Lena en haar stille liefde Arthur weg van het monotone fabriekswerk naar een betoverende duizend-en-een-nacht wereld. Maar deze gezamenlijke droomvluchten naar het Midden-Oosten zijn niet zonder gevolgen. Hoe krijgt de voorman de Apeldoornse Zwitsalfabriek weer in het gareel?

Zalf & Papaver verbindt op fantasievolle wijze twee verschillende werelden met elkaar, die meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Verbonden via papaver smelten het Westen en het Oosten onoverkomelijk samen.

Zalf & Papaver wordt financieel ondersteund door bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Frank van der Walfonds en de provincie Gelderland en is mede mogelijk gemaakt door de samenwerkende gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn