Workshop miniatuurfotografie met LEGO® bij Tour de Transport

Workshop miniatuurfotografie met LEGO® bij Tour de Transport

Onderweg wil je tijdens fietsroute Tour de Transport graag je LEGO-scene op die prachtige Veluwe vastleggen, maar hoe doe je dat op de mooiste manier?

Het gevoel dat je krijgt terwijl je daar tussen de bomen staat en omhoogkijkt, de verte op de velden, dieren, planten en alles in combinatie met een blauwe lucht, de wolken of zon. Tijdens deze workshop ga je offroad op het terrein van Staatsbosbeheer met een fotografiedocent en leer je in twee uur de kneepjes van het vak.

We verzamelen voor Informatiecentrum/Bospaviljoen ’t Leesten van Staatsbosbeheer (bovenop de heuvel). Dan lopen we een stukje de natuur in waar de docent eerst uitlegt over hoe je miniatuurfoto’s maakt, vervolgens ga je zelf aan de slag. Ook is er een pauze tussendoor met koffie/thee/water en wat lekkers.

Fotografiechallenge Pixelbricks

Architectuur, voertuigen, fotografie en de steentjes waar ons bouwwerkbeminnend hart sneller van gaat kloppen; het komt allemaal samen! Tot en met 25 augustus dagen we je uit je te laten inspireren door bekende gebouwen, objecten en scenes en deze in miniatuur met LEGO na te bouwen. Laat je inspireren door bekende LEGO-werelden, momenten in de geschiedenis van Apeldoorn en de natuur op de Veluwe. De foto’s gemaakt tijdens de workshop miniatuurfotografie kunnen ingezonden worden voor de challenge!

Tentoonstelling Travelling Bricks

In CODA Museum Apeldoorn haal je als LEGO-liefhebber dit jaar je hart op. In de reizende tentoonstelling Travelling Bricks staan zee, lucht, land en ruimte centraal. In 60 scenes bewonder je ruim 120 LEGO-modellen, opgebouwd door professionele LEGO-kunstenaars.

Je ziet iconische voertuigen zoals de Titanic: een LEGO-schip van meer dan zeven meter lang. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag: 200.000 LEGO-stenen liggen voor je klaar om je eigen auto, fiets, boot of raket te bouwen. Deze tentoonstelling vindt plaats van 21 april t/m 25 augustus 2024.

Praktische zaken

Wees op tijd! De groep trekt een paar minuten na het verzamelen om 14.00 uur de natuur in en de ervaring leert dat je ze dan niet meer kunt vinden omdat er offroad gefotografeerd wordt;

CODA voorziet in iets lekkers bij een kopje koffie/thee/water, maar verder is er geen locatie voor eten of drinken onderweg. Neem dus voldoende eten en drinken mee voor jezelf. Denk aan zonbescherming bij warme dagen/zon (we fotograferen ook op de open vlakte/heide) of regenkleding/warme kleding op koudere dagen;

Wanneer je al meer fotografie-ervaring hebt, neem dan vooral je camera mee. De workshop kan zowel met je smartphone als camera worden uitgevoerd;

Neem zelf je LEGO-scene, stenen en/og LEGO-objecten mee die je wilt fotograferen. Let op dat er geen LEGO achterblijft in de natuur. Wanneer je geen LEGO hebt om van te voren mee te bouwen, neem dan gerust contact op, je kunt dan van te voren bouwen bij ons. Deze stenen gaan na de workshop weer terug naar CODA;

Kinderen kunnen ook meedoen. Onder de 12 jaar moeten ze begeleid worden door een volwassene die ook deelneemt (je koopt dus voor beiden een kaartje).

De Tour de Transport – een LEGO®blokje om wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Routebureau Veluwe en IVN.

    Tags:

  • augustus
  • juli
  • juni
  • veluwe

#inapeldoorn