Wijnfestival Apeldoorn

  • Paleis Het Loo
  • Culinair Evenementen
Wijnfestival Apeldoorn

Wijnlovers opgelet! Rotary Club Apeldoorn organiseert een wijnfestival in Paleis het Loo!

Rotary Club Apeldoorn organiseert samen met lokale partners een wijnfestival. En niet zo maar één, want je kunt er ruim 100 verschillende wijnen proeven en proeven van mooie gerechtjes.

Royale wijnproeverij

Lokale wijnwinkels schenken prachtige wijnen en vertellen daar mooie verhalen bij over de oorsprong en bereiding. Om de verhalen kracht bij te zetten zullen er ook een aantal wijnboeren aanwezig zijn. Bij het begin van het festival ontvang je een wijnglas. Met het glas in de hand wandel je langs de verschillende kraampjes en proeft u de mooiste wijnen.

Walking dinner

Paleis Het Loo verzorgt tijdens het Wijnfestival Apeldoorn het eten. Dat doen ze in de vorm van een ‘walking dinner’, waarbij er 4 gangen zijn gevuld met kleine gerechtjes. Nieuw dit jaar is dat er zo’n 200 zitplaatsen zijn, maar er is geen tafelschikking. U kunt vrij rondlopen terwijl u geniet van de geserveerde gerechten en het gezelschap.

Goed doel

Mooi detail: het evenement staat in het teken van het inzamelen van geld voor het goede doel. Dit jaar hebben ze gekozen voor drie goede doelen, allemaal gericht op mensen in Apeldoorn die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Minima, zwerfjongeren en migranten worden geholpen met eerste levensbehoeften, verschillende lessen en activiteiten en ondersteuning bij het zelfstandig wonen. Het gaat om Stichting Da Capo, Stichting Sant’Egidio Apeldoorn en Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn.

    Tags:

  • september

#inapeldoorn