Venice

Venice

Als gevolg van de zeer succesvolle Nederlandse Theatertour in 2022 en de wereldwijde release van een splinternieuw studio album, komt de Amerikaanse band VENICE tijdens hun aankomende Europese Tour door o.a. Scandinavië, Duitsland, België en Frankrijk, in de maanden maart en april van 2024, terug naar Nederland voor een dertiental concerten in de grote theaterzalen van Nederland.

De band bestaande uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië en wereldwijd geroemd om hun “West Coast” harmonies.

David Crosby noemt hen dat ook niet voor niets “the best vocal group in the country”. De Lennons beschouwen Nederland als hun ‘home away from home’ met als resultaat o.a. een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest.

De band verwierf door de jaren heen een zeer grote en trouwe aanhang op basis van zowel hun intieme, akoestische optredens als bij hun ‘full band’ elektrische shows. Van rocksongs als Think Again tot de oprechte ballad The Family Tree, songs welke inmiddels zijn uitgegroeid tot ware klassiekers en jaarlijks zijn terug te vinden in de hoogste regionen van onze Radio 2 Top 2000.

De afgelopen jaren waren voor de band ongelooflijk druk. Niet alleen werd er gewerkt aan het opnemen van nieuwe albums en werden er non-stop concerten gegeven, de band leverde ook bijdragen aan de tribute CD’s van rockiconen als CSNY en Jackson Browne. Ook toerden de mannen van Venice met de legendarische Pink Floyd frontman Roger Waters.

    Tags:

  • apeldoorn
  • Binnenstad

#inapeldoorn