Showmeister

  • Theater & Congres Orpheus
  • Theater, dans & cabaret
Showmeister

Wanneer de hypersuccesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven. 

Met de wereldberoemde Mario in je zaal heb je gegarandeerd een hit. Weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. Ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug en staan er nu meer acteurs op de vloer dan dat er publiek in zijn zaal zit; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week. 

 

Showmeister terug in de theaters

Pers en publiek waren unaniem lovend na de première in januari 2024 en er volgde een strak uitverkochte tournee. Op veler verzoek toert Showmeister in het najaar van 2024 opnieuw door het land zodat iedereen die eerder naast een ticket greep nu alsnog de kans heeft om deze komedie over sterven te gaan zien. 

“Jim Bakkum is een gouden greep” – NRC ★★★★
“Een even snedige als geestige zwarte komedie” – De Volkskrant ★★★★★
“Hulst & Tarenskeen slaan de spijker op de kop” – Theaterkrant
“origineel, meesterlijk, komisch en ontroerend” – Scenes ★★★★½

Hulst & Tarenskeen

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennial-hit Baby Crazy (2021) en de instant classic Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister, een komedie over sterven een ontroerende komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn