Orchestre National des Jeunes du Luxembourg

  • Theater & Congres Orpheus
  • Muziek & film
Orchestre National des Jeunes du Luxembourg

Op bezoek tijdens de Muziekzomer: het Nationaal Jeugdorkest van Luxemburg onder leiding van Pit Brosius.

In het kader van een internationale uitwisseling ontvangen de Jeugdorkesten hun muzikale collega’s van het Orchestre National des Jeunes du Luxembourg . Onder leiding van dirigent Pit Brosius voert het orkest je naar de wereld van rijke muzikale landschappen en ontroerende verhalen van Prokofjev, Bartók en Korngold.

Het concert opent met Sergei Prokofjevs Symfonie nr. 1, een werk met speelse melodieën en dynamische ritmes. Je hoort de levendige energie en jeugdige geest van Prokofjevs compositie. 

Daarna op het programma: de Danssuite van Béla Bartók. Bartóks mengt op vernuftige wijze traditie en moderniteit. In deze suite zijn magische melodieën en ingewikkelde dansritmes te horen, vaak geïnspireerd op volksmuziek. De precisie en expressiviteit van het talentvolle orkest zullen je betoveren! 

Het concert wordt afgesloten met de Baby-Serenade voor orkest van Erich Korngold, een prachtige en charmante compositie. Het orkest portretteert de onschuld en vreugde van de kindertijd via Korngold’s suggestieve muziek en verdiept zich in de nostalgische melodieën en speelse thema’s van dit werk. 

    Tags:

  • juli
  • zomer

#inapeldoorn