OKW lezing – Kunstmatige intelligentie

  • GIGANT
  • Theater, dans & cabaret
OKW lezing – Kunstmatige intelligentie

In 1955 introduceerde de Amerikaan John McCarthy als eerste de term artificiële intelligentie (AI). Pas enkele jaren geleden werd het een bekend begrip bij het grote publiek. Sindsdien lijken de mogelijkheden zich razendsnel in alle domeinen van de samenleving te manifesteren. Met de recente toeslagenaffaire in het achterhoofd groeit ook de angst voor ongecontroleerde effecten van AI.

Hebben we alles nog wel onder controle?  In deze lezing staan we stil bij wat AI precies is en wat niet. De belangrijkste mijlpalen in de recente geschiedenis van AI passeren de revue. En welke toepassingsmogelijk-heden lijken voor de nabije toekomst het meest veelbelovend. Interessant is natuurlijk ook wat de gevolgen zullen zijn voor de maatschappij.

Grijpen computers de macht en raakt de mensheid zijn grip kwijt op de wereld? Wie is aansprakelijk als een zelfrijdende auto ’s nachts besluit een ramkraak uit te voeren? Hoe gaan we om met ethische vraagstukken en gaan computers zelf morele normen en waarden creëren? En als we een vraag stellen aan ChatGPT, waar blijven dan de ingevoerde data en het eigendomsrecht? Erik Voskeuil is directeur/eigenaar van een marketing communicatiebureau. Na een studie Informatica in Enschede werkte hij enkele jaren voor toonaangevende IT-bedrijven o.a. uit Silicon Valley. Communicatievraagstukken op het vlak van duurzame en wederkerige verbinding tussen mensen onderling en met organisaties vormen het werkterrein van Erik.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn