Nathan de Wijze

  • Theater & Congres Orpheus
  • Theater, dans & cabaret
Nathan de Wijze

Welk geloof heeft het bij het rechte eind? Welke gelovige heeft de waarheid in pacht? Nathan, een wijze, Joodse man ten tijde van de kruistochten, zoekt naar een antwoord. Hij vindt dat in de parabel van de drie ringen. Een vader bezit een kostbare ring met een wonderlijke werking. Aan welk van zijn drie zonen zal hij de ring schenken?

Verhalenverteller Kees Posthumus en multi-muzikant Henk van Glabbeek brengen met hun interpretatie van deze achttiende-eeuwse toneelkassieker een verhaal over verbinding, tolerantie en humaniteit. Met een knipoog naar vandaag, meditatieve Oosterse muziek, verrassende plotwendingen en een onverwachte ontknoping. Henk van Glabbeek bespeelt verschillende Oosterse instrumenten, zoals de tar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

Na de voorstelling treedt de Afrikaanse muzikant Yaya Samake uit Burkina Faso, West-Afrika, op in het restaurant.

Middagje Uit

Deze voorstelling is onderdeel van Orpheus Middagje uit. Een programma samengesteld door onze eigen Ouderenprogrammaraad. Met veel enthousiasme en liefde voor theater én Apeldoorn is een groep betrokken Apeldoorners aan de slag gegaan om een mooi programma samen te stellen voor de oudere Apeldoorner. Professionele voorstellingen wisselen af met zelf georganiseerde activiteiten zoals een pubquiz of een middag vol dans en wereldmuziek. Samen een gezellige middag hebben is bij deze voorstellingen en activiteiten het belangrijkste. Kijk hier voor andere voorstellingen binnen deze serie.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn