Muziekzomer Gelderland

  • Diverse locaties Apeldoorn
  • Muziek & film
Muziekzomer Gelderland

Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de Muziekzomer Gelderland in een notendop.

Muziekzomer Gelderland is 16 dagen genieten van muzikaal toptalent op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Jonge getalenteerde musici – conservatoriumstudenten en jonge professionals – zorgen voor een inspirerende mix aan muzikale ervaringen voor een breed publiek. Van relaxed luisteren in het gras tot opera, intieme avonden en nieuwe composities voor orkest: het zit allemaal in dit zomerse festival.

Het festival

Van vrijdag 26 juli t/m zaterdag 10 augustus 2024 ben je weer welkom op de mooiste locaties in Gelderland, veel in de regio Apeldoorn, om te genieten van concerten en voorstellingen met muziek, theater, spektakel, dans, poëzie et cetera.

De programma’s worden uitgevoerd door de beste muzikale talenten van dit moment. Door het jeugdige enthousiasme van de musici is de Muziekzomer Gelderland een feest voor iedereen. De Muziekzomer Gelderland wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON).

Voor ieder wat wils

Op het programma staat van alles: symfonieorkesten, kamermuziek, kindervoorstellingen en programma’s met dans en theater. Klassiek, jazz, improvisatie en nieuwe muziek het komt allemaal langs. Naast bekende klanken zijn er elk jaar premières en nieuwe arrangementen te horen. Heel populair zijn de concerten: fiets-, wandel- en ontdekkingstochten gecombineerd met (korte) concerten en voorstellingen. Ook staat er elk jaar een familievoorstelling op het programma.

Programma

Het programma in de regio Apeldoorn volgt snel. Kaartverkoop start 10 juni om 12.00 uur via www.muziekzomer.nl

    Tags:

  • augustus
  • juli
  • Uitgelicht
  • zomervakantie

#inapeldoorn