Marlene Bakker

  • Theater & Congres Orpheus
  • Theater, dans & cabaret
Marlene Bakker

Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

As n pad zo dudelk is, run ik zo haard as ik kin noar die.” Singer-songwriter Marlene Bakker zit vol verlangen, romantiek en… Oaventuren, zoals de titel van haar nieuwste album luidt. Het is haar tweede in het Gronings en de opvolger van RAIF (2018), dat haar de streektaalprijs opleverde, evenals shows op Noorderslag en Grasnapolsky, het voorprogramma van Daniël Lohues en twee theatertournees. Ieder loepzuiver nieuw lied laat zich luisteren als de tranentrekkende slotscène van een film. Melancholisch, menselijk, intiem en stevig in de Groningse grond geaard, reikt ze je de hand en vraagt ze je om met haar mee te gaan, het liefst in slow-motion.

In deze muziekvoorstelling zal Marlene haar nieuwe werk ten gehore brengen en tussendoor vertellen over welke avonturen zij is aangegaan. Samen met haar band bestaande uit gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Rob Dekay), bassist Reyer Zwart (Alex Roeka, VanWyck, Daniël Lohues), toetsenist Ferry Lagendijk (Duncan Laurence, Gare du Nord, Daniel Lohues) en drummer Micha Porte (Pitou, Luwtern, Remy van Kesteren), zal ze de mooiste liedjes van haar beide albums spelen.

Over Marlene Bakker

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Met haar prachtige stem en landelijk veelgeprezen albums heeft ze inmiddels een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene weten te veroveren. In 2018 was ze verantwoordelijk voor een van de mooiste albums van dat jaar volgens Frits Spits: het landelijk veelgeprezen RAIF. “Meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft”, schreef Dagblad van het Noorden in een vijfsterrenrecensie. Ook haar langverwachte tweede album Oaventuren is opnieuw lovend ontvangen. Ook zij die het Gronings niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer, vol verlangen, weemoed en romantiek.

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn