Laura Sjin | Muziekcafé

Laura Sjin | Muziekcafé

Laura Sjin geeft je Nederlandstalige liedjes; goudeerlijk, zelfgemaakt en lief, met een eigenwijs randje.

Dit kan vele vormen aannemen, denk aan dromerige tranentrekkers, melancholische disco en alles daar tussenin.

Eigenlijk niet anders te beschrijven dan ‘Laura-achtig’. In 2018 kwam debuut EP ‘Als ik droom’ uit, waarvan meerdere tracks in populaire Spotify lijsten als ‘Je Moerstaal’ en ‘Troubadour’ terechtkwamen. Vlak daarna won ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en ging ze mee met de Popronde. Daarna kwam er ruimte voor de zoektocht naar een volwassener geluid. Na samenwerkingen met verschillende producers vond ze haar match in Benny Sings, die precies aanvoelde wat haar zolder demo’s nodig hadden met als resultaat haar tweede EP ‘of ik jou nog mis’ in 2021.

Deze EP speelde ze live bij 3voor12 Radio en er kwamen tracks in grote lijsten op Spotify (o.a. New Music Friday, indiepuntnl, Made in NL) en Apple Music (o.a. New Music Daily, Van Eigen Bodem). Na deze EP trok Laura zich terug om te werken aan het volgende hoofdstuk, ‘dingen die toch wel gaan gebeuren’. Haar doel was om zelf ook tracks te produceren, wat geresulteerd heeft in een EP met samenwerkingen, maar ook twee liedjes recht uit het hart en de laptop van Laura. Ze speelde single ‘(dat ik het) ook zo (zie)’ live in de Ochtendshow op 3FM, nadat die een aantal weken op de radio te horen was.

De hele EP release werd gevierd met een show in Fluor, Amersfoort. In het voorjaar van 2024 verschijnt er weer nieuwe muziek van Laura Sjin. https://www.youtube.com/watch?v=YGuHj0EjhQc

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn