Jazzfestival Generations

  • Theater & Congres Orpheus
  • Muziek & film
Jazzfestival Generations

Op zaterdag 21 september 2024 vindt de zesde editie van het swingende Jazzfestival Generations plaats in Theater Orpheus. Hét festival om op de vier podia nieuwe namen te ontdekken en te genieten van de beste jazzmuzikanten van Nederland en ver daarbuiten. Op vrijdag 5 april start de verkoop met een extra voordelig early bird tarief van €29,50. Vrienden van Orpheus mogen op 4 april al tickets boeken.

Tegelijk met de start van de verkoop maakt Orpheus ook de eerste drie namen bekend. Het Amsterdam Art Orchestra is een initiatief van saxofonist en bandleider Marike van Dijk. Zij bracht een internationale bigband van wereldniveau bijeen met – niet helemaal toevallig – veel vrouwelijke muzikanten. Kenmerkend voor het Amsterdam Art Orchestra is de avontuurlijke en originele bigbandmuziek, die voornamelijk gecomponeerd is door de musici zelf. Door de drukke carrières van de individuele muzikanten, geeft de bigband maar een beperkt aantal concerten en dat in combinatie met de vier sterren recensie in de Volkskrant maakt duidelijk: dit wil je niet missen!

Pepijn de Wit, een Nederlandse crooner en songwriter, is zo’n nieuwe naam. In maart presenteerde hij zijn debuut single Loving you always . De voorloper van zijn album. Geïnspireerd door bekende jazzstandards en het Great American Songbook brengt hij met zijn band zijn eigen nummers. Laat je verleiden door zijn stem en fijne muziek.

De virtuoze jazzpianist Peter Beets komt dit jaar met zijn trio terug naar Generations. Een favoriet van velen. Peter Beets zoekt graag de muzikale grenzen op, zo ook tijdens Generations. Met zijn trio speelt hij meeslepende muziekstukken van de grootste componisten aller tijden. De originele muziekstukken ondergaan een ingrijpende behandeling, maar hun unieke identiteit blijft overeind tijdens de swingende uitspattingen, avontuurlijke improvisaties en soms ook verstilde emotie.

De komende maanden zal Orpheus meer namen van de line-up bekend maken. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor het jazzfestival op 21 september? Kijk dan op www.orpheus.nl/generations. Vanaf 5 juni is de prijs voor een ticket €35,-. Aan de deur kosten tickets €39,50. 

    Tags:

  • september

#inapeldoorn