IVN Route Wilde flora en biodiversiteit in Berg en Bos

  • Stadspark Berg & Bos
  • Outdoor
IVN Route Wilde flora en biodiversiteit in Berg en Bos

Voor het derde jaar kunnen natuurliefhebbers de hele maand juli langs de vijver in stadspark Berg en Bos hun kennis opfrissen of juist opbouwen van de Apeldoornse wilde flora.

De route – met ruim 60 bordjes met namen en weetjes – van 1 km rondom de vijver is gratis te lopen tijdens openingstijden van Stadspark Berg en Bos.

Bloemen sieren en kleuren het landschap en geven jong en oud een goed gevoel. Maar bloemen zijn vooral van levensbelang voor allerlei soorten insecten die er nectar en stuifmeel vinden om te overleven. Al die insecten, maar vooral de bijen, spelen een cruciale rol bij de bestuiving van planten waardoor zaadvorming plaats kan vinden. De zoekende insecten zijn op hun beurt voer voor vogels.  

Al jaren worden de wilde bloemen in de Apeldoornse bermen en parken ingezaaid met zaden die eerder in onze gemeente zijn geoogst dankzij de groenspecialisten Wilde Flora. Zij zorgen voor het oogsten, drogen en bewaren van zeker 120 verschillende soorten planten. Ieder jaar weer worden van deze zaden nieuwe mengsel samengesteld. Wandelen langs de wondere wereld van de wilde flora en zijn gevleugelde bezoekers betekent genieten. 

#inapeldoorn