Idomeneo – Koning van Kreta | Muziekzomer Gelderland

  • Radio Kootwijk
  • Voor kinderen
Idomeneo – Koning van Kreta | Muziekzomer Gelderland

Een verfrissende uitvoering van de opera van Mozart, waarbij de grenzen tussen klassieke muziek, opera en muziektheater worden doorbroken. Op 3 augustus van 20:00 tot 21:00 uur kun je genieten van Idomeneo: een opera op Muziekzomer-formaat, die ook nieuw publiek zal aanspreken.

Opera op Muziekzomer-formaat: Idomeneo is een muzikale vertelling naar de opera van Mozart, geïnspireerd op de bewerking van Frank Groothof en uitgevoerd door het Fika Kwintet samen met verteller/zanger Milan de Korte en zangeres Levy Pletting. Een verfrissende uitvoering van één van Mozart’s grote klassiekers met een eigentijdse en meeslepende vertelling. Het Fika Kwintet ondersteunt op het podium het verhaal op muzikale én visuele wijze. Met Milan als verteller en zangeres Levy worden de grenzen tussen klassieke muziek, opera en muziektheater doorbroken. Het gezelschap probeert behalve het gebruikelijke publiek ook nieuw publiek aan te spreken.

‘De God van de rolmops’ 

“Poseidon! De God van de zee. De god van eb en vloed, van de schipbreuk. De god van kotsen over het dek. De god van de mist over het water. De god van de rolmops, de bokking, de walvis, de wijting, de schol, de scholen met haring, de kerken vol huilende vissersvrouwen. Poseidon! De god van de zee. Wat had koning Idomeneo hem nou beloofd, daar op zee? De eerste die ik aan land ontmoet, die gaat eraan. Zo zijn koningen. Altijd opofferingsgezind. Ze hebben héél veel voor hun land over; geld, bloed, tranen, leven. Vooral dat van anderen.” 

Uitvoerenden: Fika Kwintet, Milan de Korte, Levy Pletting 

Zie voor meer informatie: http://www.fikakwintet.com/idomeneo/

    Tags:

  • jeugd

#inapeldoorn