Focus op Fotografie

  • Theater & Congres Orpheus
  • Evenementen
Focus op Fotografie

Drie verschillende vakfotografen nemen je mee in de wereld van hun fotokunst.

De Apeldoornse Fotoclub AFV de Veluwe bestaat 75 jaar! En dat vieren we het hele jaar met alle Apeldoorners die geïnteresseerd zijn in fotografie.
Dit doen we onder andere door u een avondje genieten van fotografie en fotokunst aan te bieden in Orpheus. Ontdek hoe drie totaal verschillende professionele fotografen werken om hun “perfecte plaatje” vast te leggen. Een fantastische jubileumavond met drie inspirerende fotografen die je meenemen in hun fotowereld. 

Johan van der Wielen (natuurfotografie):

Met zijn enthousiasme, enorme energie en passie voor de natuur wil fulltime professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen anderen inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden bevatten meestal de ervaring en beleving, de sfeer en emotie. De natuur is zijn speeltuin om zich uit te drukken, zijn beelden zijn soms werkelijkheid en soms kunstzinnige uitingen. Het gaat hem niet om het weergeven van de werkelijkheid maar om het gevoel wat hij op dat moment ervaart, de impressie die de natuur op hem heeft.

Sushilla Kouwen (portret en kunst):

“Als fotograaf is het mijn doel om bij de kijker een emotie op te wekken. Al is het maar als trigger om een product of dienst te verkopen. Maar natuurlijk ook om mensen aan het denken te zetten over een bepaald onderwerp. Voor mijn werk staat emotie voorop, de emotie die gewekt wordt bij de kijker. De vergankelijkheid van de mens is één van de hoofdonderwerpen die mij erg intrigeren. Mijn inspiratie haal ik zowel uit actuele gebeurtenissen als uit mijn eigen ervaringen.”

Jurgen Onland (straat- en documentaire fotografie):

“Mijn jeugd en de buurt waarin ik ben opgegroeid hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op wie ik ben als persoon en hoe ik de wereld zie. Dit gegeven is een essentiële inspiratiebron voor mijn werk als documentaire fotograaf. Mijn projecten hebben vaak een autobiografische insteek. Daarbij is zelfreflectie niet alleen een middel voor persoonlijke groei, maar ook een manier om kijkers te prikkelen. Ik wil kijkers niet alleen laten zien maar ook laten voelen, en ze aanmoedigen om na te denken over hun eigen leven en ervaringen, zodat ze hun eigen verhalen kunnen omarmen met al hun imperfecties en schoonheid.”

Zij zijn allen meerdere malen bekroond in binnen- en buitenland en vertellen ieder 45 minuten met passie over hun fotokunst en laten die uiteraard uitgebreid zien. Houd je van fotografie? Dan mag je deze avond niet missen!

De entree bedraagt € 12,50, inclusief een kopje koffie of thee vooraf en een (pauze) drankje. Aanvang 19:30 uur, einde ca. 22:30 uur.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door:

    Tags:

  • Binnenstad

#inapeldoorn