Expositie ‘Atlas van Zevenhuizen’

  • CODA Apeldoorn
  • Exposities & workshops
Expositie ‘Atlas van Zevenhuizen’

In CODA Erfgoedhuis is van maandag 17 juni t/m zondag 11 augustus een expositie te zien over de geschiedenis van Zevenhuizen. Aan de hand van een groot aantal foto’s en objecten kom je meer te weten over deze woonwijk.

In de serie Atlas van Apeldoorn zet CODA in samenwerking met partners van het Erfgoedplatform Apeldoorn, bewoners en andere betrokkenen elk jaar één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers. Vanaf 14 juni is dat de Apeldoornse wijk Zevenhuizen, een grote en veelzijdige wijk met een geheel eigen karakter aan de noordoostkant van Apeldoorn.  

Wat ooit haast onbegaanbaar moerasgebied was, is in de loop der eeuwen veranderd van een gebied voor landbouw en industrie tot de grote woonwijk zoals we die nu kennen. Er is in Apeldoorn waarschijnlijk geen woonwijk waar de afgelopen 50 jaar zoveel gebeurd is als in Zevenhuizen. Sommige veranderingen liggen misschien nog wel vers in het geheugen, zoals de sloop van vijf flats aan de Parelvisserstraat en de Tannhäuserstraat. 

Gevarieerd programma

Wandelen door Zevenhuizen, per fiets op ontdekking door dit stukje Apeldoorn, een lezing bijwonen of een expositie bekijken: tijdens ‘de Atlas’ staan er tal van activiteiten gepland die de geschiedenis van Zevenhuizen weer tot leven brengen of die Zevenhuizen vanuit een nieuw perspectief belichten.

Activiteiten 

Welke activiteiten er nog meer op de agenda staan, is onder andere te lezen op de websites van Erfgoedplatform Apeldoorn en de deelnemende organisaties. Wie liever een gedrukt exemplaar van dit programma heeft, kan dit vanaf 14 juni gratis afhalen bij CODA, winkelcentrum Anklaar en winkelcentrum De Mheen.

#inapeldoorn