Emoji Explosie

Emoji Explosie

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het soms lijkt alsof haar hoofd ontploft. Haar emoties vliegen dan alle kanten op. Alsof ze in een rollercoaster zit en tegelijkertijd wil schreeuwen, huilen en lachen. Om meer grip te krijgen op haar temperament, duikt Mo diep in een gloednieuwe online game wereld. Hier gaat ze de challenge met obstakels aan die ze in real life niet aandurft te gaan. Ze ontmoet allerlei figuren die haar emotioneel testen en aanvullen. Lukt het hun om samen de gevaarlijkste missies te overleven?

“Emoji Explosie is een intieme voorstelling vol bijzondere visuals waarbij alle soorten emoties voorbijkomen. Voor iedereen die soms extreem veel en soms onwijs weinig voelt.”  Regisseur Eva Line de Boer  

De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames zoals Celeste en de Pixar film: Inside Out. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?

Na Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie en Oma is een Avatar is Emoji Explosie de nieuwe jeugdvoorstelling over het spannende gebied tussen de online en offline wereld. Deze keer over de grote emoties en gebaseerd op interviews met kinderen. 

Over de makers

HNTjong bestaat sinds 2013 en maakt alle jeugd en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater, onder artistieke leiding van Noël Fischer. Het theatergezelschap maakt zowel voorstellingen voor de grote als kleine zaal en zowel voor kinderen als voor Young Adults.

Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor de dood en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk waarvoor zij de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016) ontving.

    Tags:

  • apeldoorn
  • Binnenstad
  • kerstvakantie

#inapeldoorn