CODA Classique: Simeonkwartet

CODA Classique: Simeonkwartet

Na het succes van de eerste twee edities staat ook de derde concertreeks van CODA Classique garant voor een inspirerende en verrassende wisselwerking tussen kunst, poëzie en klassieke muziek. Op donderdagen in november, december, januari en februari laten solisten en ensembles van zich horen in CODA Museum. Een bijzondere en unieke ervaring!

Canto Ostinato van Simeon ten Holt vormt een krachtige combinatie met de tentoonstelling Vindplaats van beeldend kunstenaar Marjolijn van den Assem in CODA Museum. De denkbeeldige reizen die Van den Assem verbeeldt, hebben regelmatig hun oorsprong in de brieven van Friedrich Nietzsche. Vindplaats laat bezoekers nadenken over de levensfilosofieën van Nietzsche en over de kracht van verstilling als je ondergedompeld wordt in een landschap. De filosofische benadering, de verbeelding van het landschap en de herhalingen in de beeldtaal van Marjolijn van den Assem sluiten prachtig aan op Canto Ostinato, het legendarische werk voor vier piano’s van Simeon ten Holt. Canto Ostinato is een aaneenschakeling van delen en ter plekke beslissen de uitvoerenden wanneer ze naar het volgende deel gaan. De musici kiezen zelf hoe ze spelen en met welke dynamiek. In Canto Ostinato versmelten de klanken en dat levert een fascinerend landschap op waarover de Ten Holt zelf zei: ‘Tijd wordt de ruimte waarin de muzikale objecten zweven.’ 

Voor dit concert zijn zitplaatsen beschikbaar, maar toehoorders mogen het zichzelf ook gemakkelijk maken met eigen matjes, dekentjes en kussens en zo het concert liggend ondergaan. 

#inapeldoorn