1001 nacht – Muziekzomer Gelderland

1001 nacht – Muziekzomer Gelderland

Stel je voor: een magische avond waar verhalen tot leven komen en muziek de geheimen van eeuwenoude vertellingen onthult. Welkom bij de betoverende familievoorstelling ‘1001 nacht’, waar jong en oud samen kunnen genieten van deze hervertelling van 1001 nacht in Paleis Het Loo op 10 augustus of 11 augustus!

Het verhaal, de muziek en de grote vraag

Sheherazade, de slimme en dappere vertelster uit de sprookjes van 1001 nacht, neemt je mee op een reis vol spannende verhalen en prachtige muziek. Sheherazade weet als geen ander hoe belangrijk verhalen zijn. Ze vertelt elke nacht een nieuw verhaal om haar leven te redden, met haar verleidelijke en meesterlijke vertelkunst. De beroemde componist Rimski-Korsakov schreef een schitterende orkestsuite, speciaal voor Sheherazade. In deze voorstelling brengt het Cosima koperkwintet, samen met de getalenteerde percussioniste Nóra Takács als Sheherazade, deze muziek en verhalen tot leven. Laat je meevoeren door de klanken en melodieën die de verhalen van Sheherazade nog spannender maken. De jonge musici ontdekken tijdens hun avontuur een belangrijke vraag: van wie zijn deze verhalen eigenlijk? Wie mag ze doorvertellen? En wie mag ze zich toe-eigenen? Met grote nieuwsgierigheid duiken ze in de wereld van 1001 nacht. Al spelend en vertellend ontdekken ze dat verhalen niet gedeeld hoeven te worden – ze vermenigvuldigen zich juist!

Een unieke belevenis

Egbert van Groningen heeft de symfonische suite van Rimski-Korsakov speciaal voor koperkwintet gearrangeerd, en dramaturg Jasmijn van Wijnen heeft samen met auteur Kader Abdolah nieuwe teksten geschreven, gebaseerd op Abdolahs hervertelling van de verhalen van 1001 nacht. Deze voorstelling is een feest voor de zintuigen en een avontuur voor het hele gezin! Kom en beleef de magie van Sheherazade samen met ons. Een avond vol avontuur, muziek en verhalen wacht op jou en je gezin. Mis het niet!

LET OP! Om het gratis concert bij Paleis Het Loo bij te wonen, moet je wel een toegangskaart voor Paleis Het Loo kopen. Een mooie kans om meteen dit prachtige paleis met tuinen te bewonderen. Museumkaart en VriendenLoterij VIP-KAART zijn geldig bij Paleis Het Loo. Er zijn geen stoelen aanwezig zijn tijdens het concert. Je kunt je eigen (picknick)kleed, stoel, opblaasartikel meenemen.

    Tags:

  • free
  • jeugd

#inapeldoorn